1a ed. Diumenge 25 de març de 10 a 14h i de 15:30 a 19h

Preu: 50 €, classes pràctiques a l'hort permacultural dels professors. Adreçat a propietaris d’un jardí que volen reconvertir-lo en un espai no només ornamental sinó també amb plantes comestibles. I a persones que gestionen un hort i voldrien diversificar-lo i embellir-lo.

Inscriu-te als cursos - Regala els Cursos   

No et van bé aquestes dates. Apunta't a la llista per al proper curs

 

El nostre jardí es pot assemblar a un hort i el nostre hort a un jardí.

Volem crear entorns on bellesa i abundància vagin de la mà; llocs on passejar tot gaudint dels colors i les aromes, al mateix temps que anem collint el nostre aliment.

Hortalisses, arbres fruiters, plantes aromàtiques, flors comestibles poden conviure en un mateix espai, si sabem com distribuir-les, de manera que cadascuna es beneficiï de la presència de l’altra i se’n redueixi el manteniment.

Un indret on sentir-se a la natura, on els ocells, les papallones, les abelles són benvinguts i col·laboren amb nosaltres i les nostres plantes.

Nosaltres dissenyem el jardí-hort i deixem que la natura hi faci el seu curs, portant-nos collites de tota mena.

 

ESTRUCTURA DEL CURS:

- Què és un «jardí comestible»

- Principis d’Agricultura Natural aplicats al jardí o hortet

- Des de com imaginar-lo a com realitzar-lo

- Arbres i arbustos fruiters: quins ens poden créixer bé i com gestionar-los

- Plantes comestibles diverses: des d’hortalisses a altres menys corrents

- Plantes aromàtiques i medicinals

- Estratègies per atreure fauna auxiliar i no tenir plagues

- Baix manteniment

 

 PROGRAMA PRIMAVERA 2018


 

Curs a càrrec de:

La Gisela i en Mark van crear el projecte permacultural Phoenicurus a Cardedeu fa 7 anys.

Hi conreen hortalisses amb tècniques d'Agricultura Natural - basades en la mínima intervenció i el no remogut de la terra. Igualment, estan desenvolupant un verger ("bosc comestible"), un sistema agrícola més perenne, divers i resilient.

Durant tres anys han estat els productors d'hortalisses de temporada per a la cooperativa “Cardedeu Autosuficient”. Tots dos són Dissenyadors de Permacultura titulats, tenen amplis coneixements d'Agricultura Natural, i experiència internacional a traves de voluntariat i participació en projectes europeus. També formen part de Llavors Orientals i de Permacultura Barcelona.

 

 

 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla