Jardins sostenibles

 
PROPERA EDICIÓ PRIMAVERA 2018!!
Quatre tardes de 18 h a 20:30 h i un dissabte matí de 10 h a 13h.

Preu: 48 €, mínim 6 participants.

 

Inscriu-te als cursos - Regala els Cursos

- No et van bé aquestes dates. Apunta't a la llista per al proper curs

 

Diu la veu popular que a Catalunya no sap ploure, ja que podem passar de la sequera als temporals d'un dia a l'altre. Això és el clima mediterrani i els jardins tradicionals ja hi estaven adaptats. Però les modes i un determinat model de desenvolupament ens hi han anat allunyant i han envaït els nostres jardins amb espècies exigents en aigua, adobs i cures.

En aquest curs analitzarem que és un jardí i que entenem per sostenibilitat. Observarem i criticarem - positivament - els nostres jardins particulars i establirem les bases per al disseny del nostre nou jardí tenint en compte les nostres expectatives i necessitats però també el respecte a l'entorn - paisatge - i medi ambient - ecologia -.

 

Objectius del curs

Conéixer l'evolució del jardí mediterrani al llarg del temps

Definir el concepte de sostenibilitat i la seva aplicació a la jardineria domèstica

Estudiar els factors edàfics -relatius al sòl, al terreny - i climàtics que condicionen l'elecció de les espècies i l'estil del jardí.

Analitzar les nostres expectatives i necessitats i la nostra disponibilitat de recursos materials i temporals.

Dissenyar o redissenyar el nostre jardí a partir de l'observació de l'entorn, dels condicionants previs i dels objectius i necessitats de les persones - humanes o no -usuàries.

 

Metodolgia

Evitarem la classe magistral i potenciarem l'observació i la interacció de les persones participants.

Visitarem els jardins de cadascú i tombarem pels jardins de la Vila per observar i valorar

Practicarem les tècniques bàsiques d' implantació i manteniment dels jardins, segons necessitats de les persones assistents 

 

Curs a càrrec de:

Àngela Romeu i Diaz, tècnica Especialista en Jardineria, especialització en horticultura ornamental, tot i que li agrada més que li diguin Mestra Jardinera. S’inicia en la jardineria a l’ Institut Municipal de Jardins, l'any 80. Paral·lela-ment va realitzar estudis a l'Escola de Jardineria i s’inicià com a professora de pràctiques de manteniment de jardins i de producció de plantes. Actualment imparteix classes pràctiques a alumnes de Cicles Formatius i Escola de Jardineria

Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla