TALLERS HORTÍCOLES programats per aquesta PRIMAVERA 2018

TALLER 1

COMPOST, PLANTER, LLAVORS

Durant un matí intensiu aprendrem tot el que cal per fer els nostres horts més autònoms en el cicle de la matèria orgànica i el cicle de les hortalisses. Així tindràs la més gran de les satisfaccions: fer créixer el teu menjar, des de la llavor fins Dissabte 10 de març de 10h a 14h

Preu: 25 €

Reserva la teva plaça

ESTRUCTURA DEL CURS:

part 1. COM PREPARAR UN BON COMPOST
Cansat d’afegir restes del jardí i que no semblin mai descomposar-se? No fas compost perquè se t’hi fan mosques? O no n’has fet mai perquè creus que farà pudor? Un bon compostatge hauria de proporcionar-nos un humus fantàstic per a l’hort i el jardí i no hauria de generar pudors ni mosques. N’hi ha prou amb saber quatre trucs bàsics, que t’ensenyarem durant el taller.

 

part 2. COM SEMBRAR EL TEU PLANTER
Per què comprem planter cada temporada quan és tan fàcil fer-lo créixer un mateix? Per què no guardar-nos les llavors de les hortalisses que més ens han agradat i tornar a sembrar-les l'any següent? De quines hortalisses puc fer planter? N'hi ha alguna que no? Si véns al taller, veuràs que fer-se un bon planter és qüestió de conèixer alguns conceptes bàsics, per tal que germini i creixi bé.

 

part 3. COM RECOLLIR I CONSERVAR LES TEVES PRÒPIES LLAVORS
Obtenir les teves pròpies llavors és una tasca relativament fàcil i alhora molt útil i satisfactòria. Els pagesos ho han practicat durant generacions. Per què no aprendre-ho tu? Farà el teu hort més autònom; no dependràs de comprar llavors cada any. A més, amb la teva selecció any rere any, les teves hortalisses cada cop estaran més adaptades a l’entorn concret del teu hort, amb el seu peculiar microclima i tipus de terra. Aprenem a seleccionar les plantes i fruits més adequats, a extreure’n les llavors i a emmagatzemar-les correctament, perquè estiguin ben a punt per tornar a fer-ne planter la temporada següent.

 


TALLER 2

TALLER AMB TASTET DE PLANTES SILVESTRES: 

Reconeix i aprofita les teves plantes silvestres

Diumenge 22 d'abril de 10 a 13h

Preu: 25 € 

Si surts a passejar pel camp o pel bosc, atura’t a mirar al teu voltant. És ple de plantes que pots collir, per menjar-les com a verdu

ra o a l’amanida... Això sí, cal conèixer-les. Durant aquest taller, a més d’una passejada general, ens focalitzarem en quatre o cinc plantes de temporada. Així aquestes les explicarem en detall: aprendrem a reconèixer-les i descobrirem una pila d’usos que se’ls pot donar a cadascuna. I no només això, sinó que també les tastarem!

Acabarem el taller asseguts al voltant de la taula i gaudirem d’un aperitiu silvestre i ben gustós.


TALLER 3

TALLER PER AFAVORIR BIODIVERSITAT: 

Biodiversitat per un hort sense plagues

Dissabte 5 de maig de 10 a 14h i de 15:30 a 18h

Preu: 50 € 

La majoria d'insectes presents a l'hort o bé no hi fan res de dolent o bé, al contrari, ens beneficien amb la seva acció. Així hi tenim pol·linitzadors, sense els quals l'obtenció d'algunes hortalisses i fruites no seria possible, i també depredadors, que mantenen sota control la població d'altres bestioles, evitant que cap d'elles s'acabi convertint en una plaga.

Insectes, doncs, sou benvinguts als nostres horts.Per demostrar-ho, crearem un bon refugi per a ells, un espai on cadascú trobarà el forat que li convé, a la seva mida i amb els materials que l'atrauen. Durant el taller farem funcionar les nostres habilitats artesanals, mentre aprenem per què és tan important tenir un hort ple de biodiversitat.

Reserva la teva plaça

 

Video del taller hotel insectes: https://phoenicurus.wordpress.com/2015/02/12/hotel-dinsectes-a/


 
 

Tallers a càrrec de:

Curs a càrrec de:

La Gisela i en Mark van crear el projecte permacultural Phoenicurus a Cardedeu fa 7 anys.

Hi conreen hortalisses amb tècniques d'Agricultura Natural - basades en la mínima intervenció i el no remogut de la terra. Igualment, estan desenvolupant un verger ("bosc comestible"), un sistema agrícola més perenne, divers i resilient.

Durant tres anys han estat els productors d'hortalisses de temporada per a la cooperativa “Cardedeu Autosuficient”. Tots dos són Dissenyadors de Permacultura titulats, tenen amplis coneixements d'Agricultura Natural, i experiència internacional a traves de voluntariat i participació en projectes europeus. També formen part de Llavors Orientals i de Permacultura Barcelona.

 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla