AGRICULTURA ECOLÒGICA - CURSOS 2017

 

 

INICIACIÓ A L'AGRICULTURA ECOLÒGICA (Edició Tardor)

Curs de 4 dies on s'aprenen totes les tècniques per aconseguir desenvolupar un hort de forma ecològica. Un curs pensat per a totes aquelles persones que no tenen cap mena d'experiència i que volen conèixer les tècniques i habilitats que aconseguir ser més autosuficients i tenir un primer contacte amb la terra. 

 

 

HORT DEL METRE QUADRAT, HORT PER A PETITS ESPAIS (en primavera)

Taller d'un matí per aprendre de forma molt pràctica i visual el mètode de cultiu "L'Hort del Metre Quadrat" i "L'Hort per a Petits Espais", ideal per a persones sense coneixement de la matèria, per a espais petits de terrassa o balcó i ideal per a persones amb alguna dificultat física. Una manera molt divertida de disfrutar de l'horticultura per a petits i grans. 

 

 

UN HORT NATURAL TÈCNICA "M.FUKUOKA - E.HAZELIP" (tardor)

Un aprenentage on el no llaurar, ni adobar, ni usar fertilitzants, ni podar, ni eliminar les males herbes transforma un hort en un hort natural i sinèrgic, El mètode Fukuoka i els coneixements de la jardinera orgànica Emilia Halezip farà d'un tros de terra un tros fèrtil, productiu i divers en flora i fauna.

 

 
 

TALLERS HORTÍCOLES

LLAVORS, MALES HERBES, HOTEL INSECTES, FLORS COMESTIBLES: Tallers d'un matí o tarda per assolir aprenentatges concrets sobre l'hort. En el club hortícola podràs aprendre tècniques de compostatge, recolecció de llavors o característiques dels encoixinats i el coneixement de les anomenades males herbes, entre d'altres monogràfics/tallers pràctics. 

 
 
 
 
 
 

APICULTURA ECOLÒGICA

 

APICULTURA ECOLÒGICA

CURS D'INTRODUCCIÓ I CURS ESPECIALITZAT EN FLORA MEL·LÍFERA I PRODUCTES DE LES ABELLES

Curs d'iniciació i curs d'especialització de 5 dies intensos de la mà de l'apicultor Jaume Cambra, professor de la Universistat de Barcelona, per descobrir els secrets de les abelles i l'ofici de l'apicultura ecològica.       

 

AVICULTURA ECOLÒGICA

OUS, GALLINES I POLLASTRES PER AUTOABASTIMENT

Dos dissabtes per aprendre a tenir cura de gallines ponedores i pollastres amb una intenció clara: aconseguir obtenir productes frescos i de qualitat a l'hora que afaborim el major benestar possible per als nostres animals. I tot de la ma d'un professional en aquest món de l'avicultura ecològica que explicarà tot el necessari per a persones que no tenen cap mena d'experiència o que ja tenen aus però volen millorar el seu rendiment, millorar la gestió i evitar problemes recorrents.  

 

 

BOSC COMESTIBLE i PERMACULTURA

 

DISSENYANT UN BOSC COMESTIBLE

Vols reproduir la vida d'un bosc a les teves necessitats? Un curs adreçat a aquelles persones que senten la necessitat de crear un entorn on es respectin les lleis de la naturalesa i que, a més, li pugui proporcionar aquelles necessitats bàsiques per a viure com ara verdures, fruita, herbes medicinals, llenya, fibres...

 

 

 

INTRODUCCIÓ A LA PERMACULTURA

Curs intensiu de cap de setmana per conèixer i viure l'experiència de la permacultura. En aquest curs es fa un recorregut per tots els àmbits de la vida i es fa especialment incidència en la relació entre nosaltres, la terra i el cultiu d'aliments per autoconsum

 

 

PERMACULTURA A LA PRÀCTICA

Curs intensiu de 6 dies per conèixer de fons la pràctica de la permacultura al nostre dia a dia. De quines eines disposem, com gestionar-les sense alterar l'entorn i observar profundament la importància de conèixer i valorar els cicles de la pròpia natura.

 

 

 
 

 

 AROMÀTIQUES, ARBRES FRUITERS I JARDINS SOSTENIBLES

 

PLANTES AROMÀTIQUES I REMEIERES: CULTIU, RECOL·LECCIÓ I USOS

Les PAMS, així es denominen les Plantes Aromàtiques i Medicinals. Taller de dos dies per a introduir-se al coneixement de les plantes remeieres i aromàtiques més freqüents als nostres boscos i prats. El saber distingir-les, recolectar-les i usar-les per a ús terapèutic, aromàtic i culinari així com cultivar-les i reproduir-les a casa nostra es l'objectiu d'aquest aprenentage que us oferim.

 

INICIACIÓ A LA FRUCTICULTURA ECOLÒGICA

Els arbres fruiters son una font de vitamines i sucres excepcional, i cuidar-los de forma ecològica un repte per als amants de la natura i la fruita. Amb aquest curs, conduït per un reconegut expert en la matèria, s'obtenen tots els coneixements per aconseguir obtenir el millor aprenentatge en arbres fruiters.

 

 

JARDINS SOSTENIBLES

Curs de 4 dies per aprendre a dissenyar un jardí amb les espècies idònees del nostre clima i convertir-lo així en un espai sostenible, amb una baixa despesa hídrica, autònom, aromàtic i encantador. 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla