AGRICULTURA ECOLÒGICA - CURSOS 2018

 

 

INICIACIÓ A L'AGRICULTURA ECOLÒGICA (Edició Primavera)

Curs de 4 dies on s'aprenen totes les tècniques per aconseguir desenvolupar un hort de forma ecològica. Un curs pensat per a totes aquelles persones que no tenen cap mena d'experiència i que volen conèixer les tècniques i habilitats que aconseguir ser més autosuficients i tenir un primer contacte amb la terra. 

 

 

HORT DEL METRE QUADRAT, HORT PER A PETITS ESPAIS (curs només en primavera)

Taller d'un matí per aprendre de forma molt pràctica i visual el mètode de cultiu "L'Hort del Metre Quadrat" i "L'Hort per a Petits Espais", ideal per a persones sense coneixement de la matèria, per a espais petits de terrassa o balcó i ideal per a persones amb alguna dificultat física. Una manera molt divertida de disfrutar de l'horticultura per a petits i grans. 

 

 

UN HORT NATURAL TÈCNICA "M.FUKUOKA - E.HAZELIP" (Edició Primavera)

Un aprenentage on el no llaurar, ni adobar, ni usar fertilitzants, ni podar, ni eliminar les males herbes transforma un hort en un hort natural i sinèrgic, El mètode Fukuoka i els coneixements de la jardinera orgànica Emilia Halezip farà d'un tros de terra un tros fèrtil, productiu i divers en flora i fauna.

 

 
 

TALLERS HORTÍCOLES

LLAVORS, MALES HERBES, HOTEL INSECTES, FLORS COMESTIBLES: Tallers d'un matí o tarda per assolir aprenentatges concrets sobre l'hort. En el club hortícola podràs aprendre tècniques de compostatge, recolecció de llavors o característiques dels encoixinats i el coneixement de les anomenades males herbes, entre d'altres monogràfics/tallers pràctics. 

 
 
 
 
 
 

APICULTURA ECOLÒGICA

 

APICULTURA ECOLÒGICA (Edició Primavera)

CURS D'INTRODUCCIÓ I CURS ESPECIALITZAT EN FLORA MEL·LÍFERA I PRODUCTES DE LES ABELLES

Curs d'iniciació de 5 dies intensos de la mà de l'apicultor Jaume Cambra, professor de la UB, per descobrir els secrets de les abelles i l'ofici de l'apicultura ecològica respectant en tot moment l'ecosistema de l'eixam i l'entorn natural.    

 

AVICULTURA ECOLÒGICA

OUS, GALLINES I POLLASTRES PER AUTOABASTIMENT (curs només en primavera)

Dos dissabtes per aprendre a tenir cura de gallines ponedores i pollastres amb una intenció clara: aconseguir obtenir productes frescos i de qualitat a l'hora que afaborim el major benestar possible per als nostres animals. I tot de la ma d'un professional en aquest món de l'avicultura ecològica que explicarà tot el necessari per a persones que no tenen cap mena d'experiència o que ja tenen aus però volen millorar el seu rendiment, millorar la gestió i evitar problemes recorrents.  

 

 

BOSC COMESTIBLE i PERMACULTURA

 

DISSENYANT UN BOSC COMESTIBLE (Edició Primavera)

Vols reproduir la vida d'un bosc a les teves necessitats? Un curs adreçat a aquelles persones que senten la necessitat de crear un entorn on es respectin les lleis de la naturalesa i que, a més, li pugui proporcionar aquelles necessitats bàsiques per a viure com ara verdures, fruita, herbes medicinals, llenya, fibres...

 

 

 

INTRODUCCIÓ A LA PERMACULTURA (Edició Primavera)

Curs intensiu de cap de setmana per conèixer i viure l'experiència de la permacultura. En aquest curs es fa un recorregut per tots els àmbits de la vida i es fa especialment incidència en la relació entre nosaltres, la terra i el cultiu d'aliments per autoconsum

 

 

PERMACULTURA A LA PRÀCTICA (curs intensiu d'estiu)

Curs intensiu de 6 dies per conèixer de fons la pràctica de la permacultura al nostre dia a dia. De quines eines disposem, com gestionar-les sense alterar l'entorn i observar profundament la importància de conèixer i valorar els cicles de la pròpia natura.

 

 

 
 

 

 AROMÀTIQUES, ARBRES FRUITERS I JARDINS SOSTENIBLES

 

PLANTES AROMÀTIQUES I REMEIERES: CULTIU, RECOL·LECCIÓ I USOS (Edició Primavera) CURS INTENSIU I ALTRES TALLERS ESPECÍFICS DURANT L'ANY

Les PAMS, així es denominen les Plantes Aromàtiques i Medicinals. Taller de dos dies per a introduir-se al coneixement de les plantes remeieres i aromàtiques més freqüents als nostres boscos i prats. El saber distingir-les, recolectar-les i usar-les per a ús terapèutic, aromàtic i culinari així com cultivar-les i reproduir-les a casa nostra es l'objectiu d'aquest aprenentage que us oferim.

 

INICIACIÓ A LA FRUCTICULTURA ECOLÒGICA (curs només en primavera)

Els arbres fruiters son una font de vitamines i sucres excepcional, i cuidar-los de forma ecològica un repte per als amants de la natura i la fruita. Amb aquest curs, conduït per un reconegut expert en la matèria, s'obtenen tots els coneixements per aconseguir obtenir el millor aprenentatge en arbres fruiters.

 

 

FES DEL TEU JARDÍ UN RACÓ SOSTENIBLE  

Curs de 2 dies per aprendre a dissenyar un jardí amb les espècies idònees del nostre clima i convertir-lo així en un espai sostenible, amb una baixa despesa hídrica, autònom, aromàtic i encantador. 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla