AGRICULTURA ECOLÒGICA - CURSOS 2019

 

 

CURS INTEGRAL D'AUTOSUFICIÈNCIA 2019

El curs està preparat a partir de l'experiència dels creadors de l'escola Esbioesfera en els seus més de 25 cursos i anys dedicats a l'autosuficiència. En aquest curs integral s'aborden fins a 12 experiències en àmbits tan essencials com són el proveïment de menjar, la transformació i conservació dels aliments, les habilitats manuals sobre materials naturals i la salut i benestar a través de la recolecció i ús de les plantes remeires i els seus productes elaborats.

 

.

AGRICULTURA ECOLÒGICA


 

 

INICIACIÓ A L'AGRICULTURA ECOLÒGICA (edició Primavera i Tardor)

Curs de 4 dies on s'aprenen totes les tècniques per aconseguir desenvolupar un hort de forma ecològica. Un curs pensat per a totes aquelles persones que no tenen cap mena d'experiència i que volen conèixer les tècniques i habilitats que aconseguir ser més autosuficients i tenir un primer contacte amb la terra. 

 

 

HORT DEL METRE QUADRAT, HORT PER A PETITS ESPAIS (curs de Primavera)

Taller d'un matí per aprendre de forma molt pràctica i visual el mètode de cultiu "L'Hort del Metre Quadrat" i "L'Hort per a Petits Espais", ideal per a persones sense coneixement de la matèria, per a espais petits de terrassa o balcó i ideal per a persones amb alguna dificultat física. Una manera molt divertida de disfrutar de l'horticultura per a petits i grans. 

 

 

INICIACIÓ A LA PERMACULTURA (edició Primavera i Tardor)

Curs intensiu de dos dies per conèixer i viure l'experiència de la permacultura. En aquest curs es fa un recorregut per tots els àmbits de la vida i es fa especialment incidència en la relació entre nosaltres, la terra i el cultiu d'aliments per autoconsum. S'ensenyaran els mètodes per aplicar a fons la permacultura.

 

 

 

jardins comestibles i plantes aromàtiques


 

CREA EL TEU JARDÍ COMESTIBLE (curs de Primavera)

Per crear entorns on bellesa i abundància vagin de la mà cal saber distribuir les hortalisses, els arbres fruiters, les plantes aromàtiques i les flors comestible de tal manera que entre elles es beneficïin. En aquest curs et donarem les pautes necessàries per assolir aquest objectiu de la mà dels nostres experts en agricultura integrativa.

 

 

PLANTES AROMÀTIQUES I REMEIERES: CULTIU, RECOL·LECCIÓ I USOS (curs de Primavera) 

CURS INTENSIU I ALTRES TALLERS ESPECÍFICS DURANT L'ANY

Taller intensiu d'un dia per a introduir-se al coneixement de les plantes remeieres i aromàtiques més freqüents als nostres boscos i prats. El saber distingir-les, recolectar-les i usar-les per a ús terapèutic, aromàtic i culinari així com cultivar-les i reproduir-les a casa nostra es l'objectiu d'aquest aprenentage que us oferim.

 

 

ApiCULTURA i avicultura ECOLÒGICA


 

CURS D'INTRODUCCIÓ I CURS ESPECIALITZAT EN FLORA MEL·LÍFERA I PRODUCTES DE LES ABELLES

Curs d'iniciació de 5 dies intensos de la mà de l'apicultor Jaume Cambra, professor de la UB, per descobrir els secrets de les abelles i l'ofici de l'apicultura ecològica respectant en tot moment l'ecosistema de l'eixam i l'entorn natural.    

 

 

 

OUS, GALLINES I POLLASTRES PER AUTOABASTIMENT (curs només en Primavera)

Formació per aprendre a tenir cura de gallines ponedores i pollastres amb una intenció clara: aconseguir obtenir productes frescos i de qualitat a l'hora que afaborim el major benestar possible per als nostres animals. I tot de la mà d'un professional en aquest món de l'avicultura ecològica que explicarà tot el necessari per a persones que no tenen experiència o sí però volen millorar el seu rendiment, millorar la gestió i evitar problemes recorrents.  

 

 

FRUTICULTURA ECOLÒGICA


INICIACIÓ A LA FRUCTICULTURA ECOLÒGICA (curs de Primavera)

Els arbres fruiters son una font de vitamines i sucres excepcional, i cuidar-los de forma ecològica un repte per als amants de la natura i la fruita. Amb aquest curs, conduït per un reconegut expert en la matèria, s'obtenen tots els coneixements per aconseguir obtenir el millor aprenentatge en arbres fruiters.

 

 


 

 

 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla