Curs oficial de transició

CASTELLANO / CATALÀ

COM INICIAR LA TRANSICIÓ: 

CONSTRUEIX RESILIÈNCIA EN LA TEVA COMUNITAT”

   

PROPERA EDICIÓ EN CAP DE SETMANA

(DATA A CONCRETAR 2022) - CARDEDEU, BARCELONA

 

INSCRIU-TE SI VOLS INFORMACIÓ SOBRE EL CURS

Omplir el següent formularioINSCRIU-TE AL CURS   

NFORMACIÓ DEL CURS:  CAP DE SETMANA SENCER DE 10 A 18H

OPCIONS DE PAGAMENT:

  • 120 euros matrícula individual

  • 90 euros/participant per a grups de 3 persones

  • *El curs se realizarà en el idioma (Castellà o Català) que convingui els participants.

 

INSCRIPCIONS:    Omplir el següent formularioINSCRIU-TE AL CURS   

 

OBJETIU DEL CURS:

La transició és una revolució silenciosa que s'estén pel món. És un gran experiment ecosocial compost per persones que consideren la crisi com l'oportunitat de fer alguna cosa diferent, alguna cosa extraordinària. La transició és una manifestació de la idea que l'acció local pot canviar el món. És un intent de crear un context de suport, enriquidor i saludable, en què les solucions pràctiques que tots necessitem puguin florir. El propòsit del Moviment de Transició és ajudar-te a ser un catalitzador en la teva comunitat, al fet que puguis donar un impuls històric per convertir la comunitat en la qual vius en un lloc resiliente, més sa i vibrant, de fort caràcter local, que redueix al mateix temps la petjada ecològica.

 

És un gran experiment ecosocial en aquest compromís per facilitar el procés de canvi, Xarxa de Transició ofereix una nova edició renovada de “Com iniciar la Transició” un curs de finalització de setmana per a totes les persones que vulguin aventurar-se en aquest experiment socioecológico.

 

¿Com construir iniciatives que fomentin la resiliència local front a la crisis actual i redueixin la dependència de les nostres societats del petroli?

¿Com disenyar un futur ple de possibilitats, sostenible e inclusiu?


Com iniciar la transició, és curs experiencial i participatiu, que acosta els ingredients i metodologies del moviment de transició, recorrent tant la transició externa, treballant els aspectes ambientals i socials als quals ens enfrontem, com la transició interna amb els seus aspectes mes psicològics i emocionals. Una formació sorprenent i divertida, dirigida a persones inquietes i compromeses a construir col·lectivament canvi positiu en el seu entorn. Dissenyada per donar als participants un ampli ventall d'eines de facilitació per promoure l'enfortiment d'iniciatives ja existents (monedes locals, horts urbans, etc.), així com la creació de nous grups de transició.

 

¿QUE APRENDREM EN AQUEST CURS?

• Què és una iniciativa de transició i quins són els seus principis i metodologies.

• Diferents conceptes com: resiliència, comunitat, relocalització, sistemes complexos, pic del petroli i canvi climàtic, entre d'altres.

• Eines per a crear el teu grup de transició o reforzar-lo si ja existeix.

• Metodologies participatives.

• Et divertiràs i potenciaràs la teva creativitat.

• La importància de treballar tant la transició externa (aspectes sociales i ambientals) com la transició interna (aspectes psicológics i emocionals).

• Noves maneres de relacionar-se en grup.

    

CURS DIRIGIT A:

Persones interessades en sentit ampli en sostenibilitat, com participar i generar participació i alternatives a la crisi; persones involucrades en diferents moviments socioambientales o col·lectius ciutadans i interessades pel procés de transició cap a un altre model així com a persones que formin part d'una iniciativa de transició o que vulguin formar una.

 

Aquí pots consultar el programa complet del curs.

 

MÉS INFORMACIÓ A

Coneix més detalls del curs en aquest video

www.reddetransicion.org

www.esbioesfera.cat

 

COM ARRIBAR I ON APARCAR

 
 
CURS FACILITAT PER:
 
Ana Huertas es facilitadora per a la transició, la permacultura i processos comunitaris. Tècnica de cooperació internacional al desenvolupament, formada en relacions internacionals i agricultura sostenible per CEDEM y les universitats de Plymouth i Montpellier. Membre de Permacultura Íbera i vice-presidenta de ECOLISE. Formadora oficial de transició i coordinadora de la Red de Transición.

 

Juan del Río es agent de canvi i continu aprenent. Biòleg, activista, educador i facilitador per a la sostenibilidad. Format en Sostenibilitat en la UPC, Schumacher College i Findhorn, es un dels impulsors del Movimiento de Transición en España, formador oficial de transició. Coordinador de Red de Transición i integrant de Cardedeu en Transició. Es autor de la Guía del movimiento de transición i centra el seu treball en promoure nous models de vida sostenible i de resiliència local.
Més informació en www.juandelrio.net,
 
 

 

 

 

I
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla