Curs oficial de transició

CASTELLANO / CATALÀ

INICIEM LA TRANSICIÓ JUNTS:

CONSTRUEIX RESILIÈNCIA EN LA TEVA COMUNITAT

   

PROPERA EDICIÓ CURS PRESENCIAL

DIES 18 I 19 DE JUNY DEL 2022 - CARDEDEU, BARCELONA

 

INFORMACIÓ DEL CURS EDICIÓ 2022:  

dissabte 18 de juny de 10h A 18H + diumenge 19 de juny de 10 a 14h

PREU: 105 € (inclou petit àpat per esmorçar, dinar no inclós)

*La formació es PRESENCIAL, vivencial i s'adaptarà el màxim possible a les persones participants a nivell d'idioma i necessitats dels seus projectes.

CURS DIRIGIT A:

  • Persones interessades en sentit ampli en sostenibilitat, regeneració; com participar i generar participació i alternatives a la crisi
  • Persones involucrades en diferents moviments socioambientales o col·lectius ciutadans i interessades pel procés de transició cap a un altre model
  • Persones que formin part d'una iniciativa de transició o que vulguin formar una.

 

PER A REALITZAR LA TEVA INSCRIPCIÓ:    

Omplir el següent formulari   INSCRIU-TE AL CURS

 

QUÈ ÉS LA TRANSICIÓ:

La transició és una revolució silenciosa que s'estén pel món. És un gran experiment ecosocial format per persones que consideren la crisi com l'oportunitat de fer alguna cosa diferent, alguna cosa extraordinària. La transició és una manifestació de la idea que l'acció local pot canviar el món. És un intent de crear un context de suport, enriquidor i saludable, en què les solucions pràctiques que tots necessitem puguin florir. El propòsit del Moviment de Transició és ajudar-te a ser un catalitzador en la teva comunitat, al fet que puguis donar un impuls històric per convertir la comunitat en la qual vius en un lloc resilient, més sa i vibrant, de fort caràcter local, que redueix al mateix temps la petjada ecològica.

En aquest compromís per facilitar el procés de canvi, Xarxa de Transició ofereix una nova edició renovada de “Com iniciar la Transició” un curs intensiu, dinàmic i participatiu per a totes les persones que vulguin aventurar-se en aquest experiment socioecológico.

 

QUIN SON ELS OBJECTIUS DEL CURS:

-Com construir iniciatives que fomentin la resiliència local front a la crisis actual?

-Quines eines i habilitats podem implementar en les nostres comunitats?

-Com dissenyar un futur ple de possibilitats, sostenible e inclusiu?

 

 

Aquesta formació participativa i dinàmica ofereix la oportunitat d'explorar i posar en pràctica els ingredients i metodologies del moviment de transició per a que puguin ser explicades al teu col·lectiu en el dia a dia i assolir resultats transformadors

Recorrarem tant la transició externa, treballant els aspectes ambientals i socials als quals ens enfrontem, com la transició interna amb els seus aspectes més psicològics i emocionals.

Es tracta d'una formació sorprenent i divertida, dirigida a persones inquietes i compromeses a construir col·lectivament un canvi positiu en el seu entorn.

A més, està dissenyada per donar als participants un ampli ventall d'eines de facilitació per promoure l'enfortiment d'iniciatives ja existents (monedes locals, horts urbans, etc.), així com la creació de nous grups de transició.

 

QUÈ APRENDREM DEL CURS:

• Què és una iniciativa de transició i quins són els seus principis i metodologies.

• Diferents conceptes claus com: resiliència, comunitat, relocalització, sistemes complexos, pic del petroli i canvi climàtic, entre d'altres.

• Eines per a crear el teu grup de transició o reforzar-lo si ja existeix.

• Metodologies participatives.

• La importància de treballar tant la transició externa (aspectes sociales i ambientals) com la transició interna (aspectes psicológics i emocionals).

• Noves maneres de relacionar-se en grup.

• Et divertiràs i potenciaràs la teva creativitat.


    

Aquí pots consultar el programa complet del curs.

 

MÉS INFORMACIÓ A

Coneix més detalls del curs en aquest video

www.reddetransicion.org

 

COM ARRIBAR I ON APARCAR

 
 
CURS FACILITAT PER:
 

Juan del Río es agent de canvi i continu aprenent. Biòleg, activista, educador i facilitador per a la sostenibilidad. Format en Sostenibilitat en la UPC, Schumacher College i Findhorn, es un dels impulsors del Movimiento de Transición en España, formador oficial de transició. Codirector de  ECOLISE, cofundador de Red de Transición, i del projecte Municipios en transición 
i integrant de Cardedeu en Transició. Es autor de la Guía del movimiento de transición i centra el seu treball en promoure nous models de vida sostenible i de resiliència local. Més informació www.juandelrio.net,
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla