Berenars de transició

 

MÉS INFORMACIÓ AL BLOG: http://cardedeuentransicio.wordpress.com/

 

AQUESTES HAN ESTAT LES NOSTRES TROBADES/BERENARS DE TRANSICIÓ A CARDEDEU octubre 2013 - ABRIL 2018!

LLOC: c. Lluís Llibre 29, Cardedeu


25è Berenar de transició

 

DIVENDRES 6 D'ABRIL DE 2018 DE LES 18:30 A LES 21H

El divendres 6 d’abril, de 18:30 a 21:00 hores, esteu totes convidades al 25è Berenar de Transició, que aquest cop girarà al voltant de les monedes socials i locals i comptarà amb la presència de membres de De Gota en Gota Amarant la Terra (Baix Montseny) i la Grama (Santa Coloma de Gramenet) perquè ens expliquin la seva experiència en la difusió i l’ús d’aquesta eina tan interessant per als municipis i les comunitats en transició, que en el seu cas han batejat com a la gota i la grama.

 

 

 


23è Berenar de transició

DIVENDRES 1 DE DESEMBRE DE 2017 DE LES 18:30 A LES 21H

El pròxim divendres 1 de desembre celebrarem el 23è Berenar de Transició, que aquest cop tractarà de la temàtica de l’habitatge. Amb el títol “Alternatives d’habitatge ecosocial digne“, parlarem de què són les cooperatives d’habitatge/cohabitatge, explorarem maneres i llocs diferents on viure i pensarem si és possible un projecte d’aquesta mena a Cardedeu.

 

 

 

 


22è Berenar de transició

DIVENDRES 10 DE MARÇ DE 2017 DE LES 18:30 A LES 21H

Volem recordar-vos la trobada de demà divendres a les 18:30 Un berenar en transició, cap a una societat més sostenible i menys dependent dels combustibles fòssils. En aquesta ocasió fem una presentació d'una metodologia de projectes anomenada Dragon Dreaming, a més de tenir ocasió de parlar i poder intercanviar coneixements i inquietuds. Salut i fins demà

 

 

 


21è Berenar de transició

DIVENDRES 17 DE JUNY DE 2016 DE LES 18:30 A LES 21H

La setmana passada vam poder gaudir del documental "demain" i de la trobada que vam poder compartir després de la projecció de diumenge, va sorgir la necessitat detornar-nos a veure per moure'ns i canviar el nostre entorn. De les ganes de realitzar projectes engrescadors per fer efectiu aquest canvi sorgeix el 21è Berenar en transició
 
Ens trobem a Esbioesfera al carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, divendres 17 a les 18:30 just al costat del cinema Esbarjo. Per gaudir d'un berenar compartit, podeu dur qualsevol cosa, menjar o beguda, alló que vosaltres menjarieu per compartir amb els altres, o no dur res, ja que la vostra participació és el més important. No patiu si arribeu una mica tard, sereu molt benvinguts.
 
Arreveure i fins divendres!!
 

20è Berenar de transició

 

DIVENDRES 11 DE MARÇ DE 2016 DE LES 18:30 A LES 21H

Aquest divendres toca berenar de transició. En aquesta ocasió us convidem a participar en la presentació del moviment Increïble Comestible un moviment que tracta del'aprofitament d'espais públics i la seva reconversió en horts dins l'entorn urbà, grups de voluntaris mantenen els «espais comestibles» que tothom pot gaudir i fins i tot menjar.

Si vols conèixer més en profunditat aquest moviment i creus que seria una bona idea crear-ne un grup local a Cardedeu, vine al berenar del proper divendres 11 de març (18:30-21:00 hores), que farem a 
Esbioesfera (c/ LLuís LLibre, 29 de Cardedeu). Ah!, i no t’oblidis de portar menjar i beguda per compartir. T’hi esperem!

 

 


19è Berenar de transició

Divendres 9 d'octubre de 2015 de les 18:30 a les 21h

Cardedeu en Transició celebra el seu segon aniversari com a grup estable i per això volem compartir amb tots i totes vosaltres aquesta fita tan important. Serà el primer berenar de la temporada i estem preparant dinàmiques ben engrescadores per presentar-vos els nostres projectes de futur, fer un repàs dels que ja hem endegat i convidar-vos a participar activament en les nostres activitats.
Porta menjar o beguda per compartir.
Vine a celebrar aquests 2 anys de Cardedeu en Transició!!

 


18è Berenar de transició

Divendres 19 de juny de 2015 de les 18:30 a les 21h

Arribem ja a les portes de l’estiu i, com cada any, a Cardedeu en Transició farem un descans d’uns mesos abans de reprendre una nova temporada amb forces renovades. Abans, però, farem un berenar molt especial per celebrar tots i totes plegats aquesta fi del curs: serà el 18è Berenar de Transició, que consistirà en un seguit de dinàmiques per treballar la creativitat i els sentits mitjançant l’expressió corporal i la música. I això no és tot, doncs el berenar tindrà continuïtat amb un sopar de celebració on tots i totes podrem gaudir d’un bon àpat amb els productes saludables i de proximitat que cadascú porti, a més d’altres activitats que per ara són una sorpresa.

Un berenar obert a tothom

 

 

 


17è Berenar de Transició

Divendres 22 de maig de 2015 de les 18:30 a les 21h

Com allargar la vida d'aquells aparells que ens duren tan poc. Per què es dóna aquest fet? Quines son les raons per les que el sistema ens fa consumir com una necessitat bàsica? on posar límits i buscar solucions seran els temes claus a tractar en aquest berenar.

 

Obert a tothom i gratuït, cal només dur quelcom per berenar i juntar amb la resta. 

 

 

 

 

 


16è Berenar de transició, edició especial!!

Divendres 10 d'abril de 2015 de les 18:30 a les 21h

Aquest cop dedicarem a la presentació de l’interessantíssim llibre Guía del movimiento de transición. Cómo transformar tu vida en la ciudad. Fins ara no comptàvem amb cap obra en català o castellà que expliqués de manera acurada què és el moviment de transició i quines són les seves propostes, un buit que la Guía del movimiento de transición ha vingut a omplir.

En aquesta presentació del llibre a Cardedeu, gaudirem de la presència del seu autor, Juan del Río, que —a més de ser cardedeuenc d’adopció i membre de CenT— té una llarga experiència com a impulsor i activista del moviment de transició a diversos indrets, fet que ha reflectit al seu llibre amb nombroses idees i propostes per avançar en el camí de la transició. Si voleu saber-ne més, podeu consultar les explicacions i els materials inclosos al seu web (juandelrio.net)… i venir al berenar del 10 d’abril, que com sempre celebrarem a Esbioesfera (c/ Lluís LLibre, 29, de Cardedeu).

 

 

 


 

15è Berenar de transició

Divendres 13 de març de les 18:30 a les 21 h

Avui en dia la major part del productes que necessitem recorren una llarga distancia fins arribar a casa nostre, aquest recorregut és insostenible i en la majoria de casos evitable. Amb aquest propòsit hem creat un mapa de consum amb diferents criteris, local, ecològic, social.

Cardedeu en Transició vol potenciar el consum honest i responsable, hem recollit informació per tal de facilitar aquesta tasca a la gent que així ho desitgi, i el proper divendres 13 de març us el presentarem juntament amb alguns del productors que en formen part. 

Enllaç amb informació sobre el Mapa de Consum:

https://cardedeuentransicio.wordpress.com/mapes/mapa-de-consum/

 

 

 

 


14è Berenar de Transició

 

Divendres 15 de febrer de 2015 de les 18:30 a les 21 h

"Què hi tens sota la pica?" vam estar tractant sobre les substàncies nocives als productes de neteja, higiene personal i cosmètica i vam compartir coneixements i experiències sobre les possibles alternatives (vinagre, llimona, bicarbonat, sabó artesanal, llegiu de cendres, microorganismes eficients (ME), ...). I recordeu "no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta!"

Documents i enllaços:

http://opcions.org/blog/nou-numero-sobre-detergents

Guia pràctica per reduir la càrrega tòxica en la vida quotidiana

Los Microorganismos Eficientes (EM) en el mundo

 


13è Berenar de Transició

Divendres 16 de gener de 2015 de les 18:30 a les 21h

Obert a tothom i gratuït

Aquesta vegada tractarà sobre la Sensibilitat Química Múltiple (SQM). Començarem berenant per entrar en calor, no us oblideu dur alguna cosa per compartir!

Parlarem de moltes coses interessants: Què és la SQM? Em podria passar a mi? Com evitar-ho? Una persona afectada ens explicarà la seva experiència, passarem vídeos, analitzarem envasos de productes quotidians...

Com que al Berenar hi assistiran persones amb Sensibilitat Química Múltiple, us demanem que vingueu sense colònies ni perfums. També us animem a què porteu de casa envasos on consti la composició dels productes que contenen.

 


12è Berenar de Transició

12 Berenar de Transició

 

Divendres 12 de desembre de 2014 de les 18:30 a les 21:00

Obert a tothom i gratuït

 

Arriba un nou berenar organitzat per Cardedeu en Transició, amb una temàtica una mica diferent en comparació amb la resta de berenars que hem fet fins ara. Aquest cop tractarem la creativitat, entesa com a una eina que pot ser molt útil i fins i tot imprescindible en contextos de transició, en què cal ser imaginatius i innovar per a canviar un munt de coses que fins llavors donàvem per garantides i immutables.

 

 


11è Berenar de Transició

 

 

Divendres 14 de novembre de 2014 de 18:30 a 21h

Obert a tothom i gratuït

El col·lectivisme vs individualisme. Molts pensen que el col·lectivisme es com una síndrome d'actituds i comportaments basats en la creença que la unitat bàsica de supervivència recau en un grup, no en l'individu. Ens podem imaginar que el beneficis per un grup, és sempre beneficiós per cada individu que l'integra? En què podriem canviar per seguir fent transició....

 

 


10è Berenar de Transició

 

Divendres 17 d'octubre de 2014 de les 18:30 a les 21 h

Obert a tothom i gratuït

Els dies 9 i 10 d'octubre, hi va haber a Barbastro el II Congrés Internacional de Pic del Petróli,  sota el títol “Més enllà del pic del petroli: el futur de l’energia“ i dos dels membres de Cardedeu en Transició vam estar presents al congrés. Aquest serà el tema central d'aquest encontre. Parlarem de la relació que hi ha entre la crisi energètica i la limitació dels recursos en un model de creixement econòmic tot analitzant les conclusions del congrés.

 

 

 


9è Berenar de Transició

Divendres 13 de juny de 2014 de les 18:30 a les 21 h

Obert a tothom i gratuït

PRESENTACIÓ D'EN NARESH GIANGRENDE cofundador del moviment pobles en Transició

Aquest va ser un berenar especial a l'aire lliure, en rotllana i en presència d'en Naresh Giangrende on varem poder explicar de nou el Moviment pobles en transició, mostrar el bagatge de Cardedeu en Transició a través dels diferents berenars que s'han anat fent des de l'octubre del 2013. Va ser una trobada amb d'altra gent que compartia el mateix i des de diferents punts de l'estat espanyol (Zarzalejo, Malaga...).

 

Aquest es un recull fotogràfic de la jornada:

 

 


8è Berenar de Transició

 

 

Divendres 9 de maig de 2014 de les 18:30 a les 21 h

Obert a tothom i gratuït

Ens tornem a trobar per compartir, conèixer i aprendre dinàmiques, conceptes i visions d'un procés que sorgeix a Anglaterra i que ja s'ha extès per tot el món, se'n diu Moviment en Transició i aquí a Cardedeu i voltants està agafant forma. Vine a coneixe'ns

 

 

 


6é Berenar de Transició

Divendres 14 de març de 2014 de les 18:30 a les 21 h

CANVI DE LLOC PER AQUEST BERENAR:  

Bar Tarambana (pis de dalt), carrer Bellsolar cantonada carrer Barcelona, Cardedeu (barri Els Estalvis)

Obert a tothom i gratuït 

Ens tornem a trobar per compartir, coneixer i aprendre dinàmiques, conceptes i visions d'un procés que sorgeix a Anglaterra i que ja s'ha extes per tot el món que se'n diu Moviment en Transició.

 

 

 


5é Berenar de Transició

 

Divendres 14 de febrer de 2014 de les 18:30 a les 21 h

Obert a tothom i gratuït

Ens tornem a trobar aquest 2014, per compartir, coneixer i aprendre dinàmiques, conceptes i visions d'un procés que sorgeix a Anglaterra i que ja s'ha extes per tot el món que se'n diu Moviment en Transició.

 

 

 

 


4art Berenar de Transició

 

 

Divendres 10 de gener de 2014 de les 18:30 a les 21 h

Obert a tothom i gratuït

Ens tornem a trobar en aquest nou any 2014, per compartir, coneixer i aprendre dinàmiques, conceptes i visions d'un procés que sorgeix a Anglaterra i que ja s'ha extes per tot el món que se'n diu Moviment en Transició.

 

 

  


3er Berenar de Transició

 

Divendres 13 de desembre de 2013 de les 18:30 a les 21 h

Ens tornem a trobar, novament, en aquest inici de procés de Transició, per compartir, coneixer i aprendre dinàmiques, conceptes i visions d'un procés que sorgeix a Anglaterra i que ja s'ha extes per tot el món.

 

 


2on Berenar de Transició

 

 

Divendres 15 de novembre de 2013 de les 18:30 a les 21 h

Obert a tohom i Gratuït

Amb aquesta xerrada - berenar, un convidem a participar en un cicle de trobades per entendre, compartir i aprendre què és el moviment en transició, quins són els seus objectius i quines són les èines per poder emprendre aquest camí.

 

 

 


1er Berenar de Transició - Inici per repensar Cardedeu!

El dia 11 d'octubre de 2013 va tenir lloc la Primera trobada de persones interedes en conèixer i participar en un procés de transició a l'escola EsbioEsfera. El berenar, conduït per en Juan del Rio de Transición Sostenible, va iniciar-se amb un seguit de dinàmiques divertides i originals que permetien als participants desfer-se de les seves preocupacions. Posteriorment, tots els participants comentaven quina era la seva implicació en moviments o inicitives relacionades amb la sostenibilitat o el compromís social i es va veure que hi havia des de persones molt involucrades a d'altres que ara s'iniciaven en aquest món.

El berenar amb pastís de pastenaga eco va ser un nou moment per parlar en grups de tres sobre les espectatives que generava aquesta primera trobada.

Posteriorment, en Juan del Rio, va fer la introducció al moviment en transició. Què és? com sorgeix i a on? quins són els pilars sobre els que se sostenta? quines són les fases que comporta? També va ser el moment per introduir els coneixements que s'impartiran en el Curs Oficial de Transició que es realitzarà a l'escola els dies 16 i 17 de novembre.

Per acabar, a les 20:30, (dos hores desprès que semblaven 20 minuts) una foto de "familia" amb el compromís de tornar-nos a trobar el dia 15 de novembre. ¿Quines van ser les sensacions al final de la trobada? Energia, motivació, esperança i compromís, els ingredients perfectes per iniciar alguna cosa més enllà de parlar sobre el problemes de món. 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla