ELABORACIÓ ARTESANAL DE PA 

29a ed. 2019: Dissabtes 27 d'abril i 4 de maig de 16:30h a 20h

(EDICIO TARDOR: 30a ed. Dies 9 i 16 novembre de 2019)

Preu: 52 € (48 € + 4 euros de material, tot ecològic). Màx. 8 pers.

 

Inscriu-te al curs - Regala el Curs

Vols saber la OPINIÓ dels alumnes ABANS DE INSCRIURE'T?

 

AQUEST CURS JA L'HAN FET: 164 PERSONES


 

OBJECTIUs

El pa ha estat, des de sempre, un aliment bàsic en la nostra societat i en cert punt, un aliment misteriós i captivador. Farina, aigua i llevat són els tres ingredients bàsics de tota massa de pa, però només la proporció justa de cadascun d’ells condueix al pa que ens alimenta. ¿Què podria ser més satisfactori que elaborar el teu propi pa preparat amb les teves mans a la teva cuina, utilitzant els millors ingredients que trobar? L’interès en la qualitat i la seguretat dels aliments que consumim, i la preocupació pels additius, el greix, el sucre, la sal i la obesitat són objecte del curs de tres dies que es desenvoluparà en els següents tres tallers:

 

Sessió 1:

Conceptes teòrics i pràctics en l'elaboració artesanal de pa (farines, llevats, utensilis, processos...) Elaboració de pans blancs per començar, la massa més elàstica i fàcil de manipular. El llevat fresc. 

Sessió 2: 

Elaboració de pans integrals amb varietat de farines i els diferents processos de pastat i reposats. El llevat mare o llevat natural: l'aromàtic i gustós pa integral recorre al llevat mare. Com iniciar-lo i utilitzar-lo.

Sessió 3 (només en les edicions entre setmana)a sessió) 

Elaboració de pans en base d'oli, decoració i pans dolços (focaccia, coca i viena)

 

Material què haureu de dur en el curs d'iniciació:

2 bols tipus amanides de plàstic o de fusta (a poder ser)

2 draps de cuina (que no siguin de rus)

2 bosses de plàstic de supermercat per posar dins el bol d'amanida

1 cullerot de fusta o espàtula o rasqueta

1 davantal

1 motlles de forn allargat o altre

1 pot petit-mitjà de vidre per al llevat mare

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video que va sortir a la xarxa de Televions locals  


Curs a càrrec de:

Gemma Velasco,

No hi ha una cosa que la fascini més que l'olor de pa acabat de fornejar i la seva crosta cruixent. Sempre ha tingut curiositat de fer-se les coses a casa i l'afició a fer pa li ve de fa uns anys. Gaudir d'una bona farina, escollir les llavors i decorar les coques de recapte son la seva debilitat. Compartir l'experiència d'ensenyar i transmetre els coneixements útils per a fer pa artesanal es l'objectiu com a formadora.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla