Què és el Club EsBioesfera de Cervesers Casolans?

 

Es tracta d'una iniciativa de l'escola per tal de formar un club de persones apasionades per la cervesa, que volen fer la seva pròpia cervesa i que volen fer-la en companyia d'altres persones per tal de compartir coneixements, experiències i passar una bona estona.

 

Com funciona el Club?

Un dels objectiu principals del club és fer bona cervesa, artesana i de qualitat. Per poder elaborar-la, calen els materials necessaris, un instrumental especilitzat, un espai adequat i persones motivades que engresquin i promoguin activitats. Tot això forma part del club. 

Tenim:

Una cuina a disposició dels membres,

Olles, provetes, fermentadors, refredadors pel most, etc... tot el necessari per fer (ara mateix) produccions de 70 Litres cada vegada.

Un dinamitzador, en Jordi Bonet, encarregat de conduir el grup.

 

I el club funciona com això que és: un grup de persones que s'autogestiona i fa servir les instal·lacions i el material de mutu acord. Habitualment la cervesa d'elabora al llarg d'un matí (de cap de setmana) i posteriorment es realitzen altres trobades per verificar la fermentació, la densitat i l'embotellament. 

 

Aquí pots veure les imatges de la Primera Trobada

 

¿Com pots unir-te al club?

Pot apuntar-se tothom, hagis estat alumne de l'escola o no, tinguis coneixements en el món de la cervesa o siguis un veritable novell. Unir-se és molt fàcil: Envia'ns un correu a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. i et donarem tots els detalls a més d'explicar-te les aportacions econòmiques que cal realitzar per tal de sostenir el club. 

 

¿Quina és la nostra activitat?

 

8 de setembre de 2013: Iniciem el club amb la preparació d'una Pale Ale

Realitzem una trobada cada 5 setmanes. Des de l'inici del club hem fet (en breu penjarem les receptes):

- 3 tipus de Pale Ale

- IPA

- Blat

- Negra

- Winter Ale (vermella intensa)

- Blat Negra

- Belga

 

Les nostres receptes de cervesa

 

TERRA CLARA:  Una cervesa elaborada aprofitant gran part d'aquelles "sobres" de maltes que queden de produccions anteriors. Una Cervesa de Blat amb un toc afruitat i amb espècies que la fa peculiar i diferent:

Batch Size (L):           65.0
Total Grain (kg):         17.208
Total Hops (g):           100.16
Original Gravity (OG):    1.054  (°P): 13.3
Final Gravity (FG):       1.014  (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV):  5.31 %
Colour (SRM):             7.6   (EBC): 15.0
Bitterness (IBU):         12.9   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 65
Boil Time (Minutes):      60
 
Gra
----------------
9.000 kg Wheat Malt (52.3%)
3.400 kg Pale Ale Malt (19.76%)
2.200 kg Maris Otter Malt (12.78%)
2.000 kg Carapils (Dextrine) (11.62%)
0.220 kg Caraaroma (1.28%)
0.220 kg Rauchmalt (1.28%)
0.140 kg Biscuit (0.81%)
0.028 kg Chocolate (0.16%)
 
Llúpols
----------------
50 g Hallertau Tradition Leaf (5.7% Alpha): 60 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
30 g Tettnanger Leaf (4% Alpha): 15 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
20 g Tettnanger Leaf (4% Alpha): 0 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
 
Miscelània
----------------
50.0 g Pell de Taronja:  10 Minutes (Boil)
50.0 g Llavors de Coriandre esmicolades: 5 Minutes (Boil)
 
Macerat a 66°C durant 120 Minuts.
Fermentat a 19°C amb el Safbrew WB-06
 
TERRA VERMELLA: Una cervesa d'elevat grau, amb maltes caramelitzades que li donen un toc dolç, amb una elevada càrrega de llúpol per compensar aquesta dolçor.
 
Batch Size (L):           62.0
Total Grain (kg):         20.955
Total Hops (g):           270.00
Original Gravity (OG):    1.064  (°P): 15.7
Final Gravity (FG):       1.016  (°P): 4.1
Alcohol by Volume (ABV):  6.29 %
Colour (SRM):             16.9   (EBC): 33.2
Bitterness (IBU):         58.1   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 61
Boil Time (Minutes):      60
 
Gra
----------------
10.680 kg Munich 25 (50.97%)
5.000 kg Pale Ale Malt (23.86%)
4.275 kg Carared (20.4%) = Malta Rubí
0.500 kg Carapils (Dextrine) (2.39%) = Cara Clair
0.500 kg Flaked Oats (2.39%)
 
Llúpols
----------------
70.0 g Columbus Leaf (16.7% Alpha): 60 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
100.0 g Cascade Leaf (7.8% Alpha): 20 Minutes (Boil) (1.6 g/L)
100.0 g Tettnanger Leaf (2.2% Alpha): 0 Minutes (Boil) (1.6 g/L)
 
Macerat a 66°C durant 120 Minuts.
Fermentat at 20°C amb Safale S-04
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla