Programa Iniciació a la Elaboració de Cervesa Artesana

PROGRAMA DEL CURS D'INICIACIÓ a la CERVESA ARTESANA

 

INSCRIU-TE AL CURS

 

 

1er DISSABTE  del curs: Procés d’elaboració del most

En aquesta primera sessió aprendrem a elaborar el most que després del procés de fermentació i gràcies a l’acció del llevat acabarà convertint-se en cervesa. 

Veurem el material necessari i realitzarem pas a pas totes les etapes del procés cerveser.

12:00- Presentació del taller i explicació del material i primeres matèries necessàries per al procés cerveser. Explicació del procés de macerat.

13:00 a 13:30- Preparació del macerat

13:30 a 15:30- Explicarem i preparem el material per l’aspersió del macerat i descans per dinar

15:30 a 16:00- Aspersió del grà i obtenció del most, posarem el most a escalfar

16:00 a 16:30- Explicació del procés de cocció

16:30 a 18:30- Quan bulli el most comença el procés de cocció. Addició de les quotes de llúpol. Mentre bull el most explicarem altres detalls del procés: mesura de densitats, càlcul de grau alcohòlic i d’amargors…

18:30 a 19:30- Refredarem el most i inocularem el llevat. Explicació del procés de fermentació.

 

2on Dissabte del curs: Envasat i degustació de diferents tipus de cervesa

16:30 a 17:30- Envasat de la cervesa elaborada la setmana anterior. Els assistents al taller podreu endur-vos varies ampolles (depenent del volum obtingut finalment…). Explicació del procés de fermentació en ampollla.

17:30 a 19:00- Tast de 4 varietats de cervesa, acompanyat de l’explicació de les diferents famílies de cervesa i les seves principals característiques, així com de les diferències entre la cervesa artesana i la industrial.

 

IMATGE FINAL DE LA 14ª EDICIÓ DE CERVESA ARTESANA.

VAREM ELABORAR 46 LITRES DE LA PALE ALE "FRANCA" D'ESBIOESFERA 

AMB RETOCS PERSONALS PER AL CURS I VAREM DIVIDIR EL MOST EN DOS

LOTS PER FER SERVIR DIFERENTS TIPUS DE LLEVATS.

BONA CERVESA I MOLT BON ROTLLO!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMATGES DEL CLUB DE CERVESA L'ANY 2013. HA PLOGUT MOLT I  HEM MILLORAT LES INSTAL·LACIONS. PERÒ AQUESTES IMATGES VAREN QUEDAR MOLT BONIQUES

    

  

Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla