Programa del Taller Avançat d'Elaboració de Cervesa Artesana

L’Elaboració de cervesa artesana a casa està esdevenint tot un fenomen dins del món de la cervesa. La proliferació de microcerveseries és la resposta a aquesta nova forma de consumir una beguda que ja es coneix des dels temps dels romans. Torrades, de color coure, amb espècies, amb diferents varietats de llúpol, de diversos cereals, les combinacions són infinites. Tanmateix, elaborar una bona cervesa de forma domèstica ja requereix un punt de coneixements afegits. Aquest és el curs que aprofundeix en aquest món apassionant

CONSULTA LES DATES AQUÍ

 

 

ESTRUCTURA DEL CURS:

 

1er dia

1. Els estils de cervesa

-Revisió dels diferents estils de cervesa, els seus ingredients i les seves característiques principals.

 

2. La importància de l’Aigua

-Perfils d’aigua segons estil cerveser a elaborar.

-Càlculs bàsics i aspectes a controlar durant el procés.

 

3. La Malta

-Introducció a la malta.

-Repàs de les varietats existents i les seves nomenclatures i propietats principals.

 

4. El Llúpol

-Introducció al llúpol

-Mètodes d’utilització.

-Repàs de varietats.

 

5. La fermentació

-Introducció al llevat.

-Subproductes de la fermentació.

-Elecció de la soca correcta.

-Fases de la fermentació.

-Mètodes senzills de control de qualitat del procés de fermentació.

 

2on dia

 

 

Darrerament apareixen al mercat moltes cerveses artesanes però, sabem valorar-les?

Tenim pràctica en reconèixer quan un sabor és un defecte i quan no? I les cerveses que faig a casa?

Aquest sabor que tenen és resultat de la recepta i el procés o he fet alguna cosa malament?

 

En aquest curs definirem i tastarem deu notes de sabor de la cervesa. Es tracta d’un tast guiat, en el qual anirem “adulterant” una cervesa neutra amb diferents compostos responsables dels principals sabors i aromes presents a la cervesa. 

Per aquest objectiu ens valdrem d’un kit d’entrenament sensorial utilitzat pels professionals del sector.

La finalitat última del curs és iniciar-se en el reconeixement dels principals defectes, i sobretot, aprendre a corretgir-los.

 

Curs a càrrec de: Jordi Llebària, elaborador professional de la cervesa artesana del Montseny

 

 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla