MACROBIÒTICA i AUTOSUFICIÈNCIA: Teoria, cuina, rebost i remeis. CURS SOTA DEMANDA

Un Dissabte de 10 a 14h i de 15:30 a 18:30h (dinar inclòs) + Un Diumenge de 10 a 14:30h      

Preu curs: 110 euros (80 euros + 30 euros de material).

Reserva la teva plaça No et van bé aquestes dates. Apunta't a la llista per al proper curs

 

Material que ha de dur l'alumne:

1a Sessió- dissabte: un ganivet de tallar verdura, davantal, carmanyoles i un parell de pots de vidre amb tapa

2a Sessió - diumengedues tovalloles petites i una tovallola de mans                  

 

OBJECTIU DEL CURS:

En aquesta edició especial us volem donar a conèixer les bases de l’alimentació macrobiòtica, així com unes quantes tècniques pràctiques que ens ajuden en el dia a dia del camí cap a l’autosuficiència. Veurem com la macrobiòtica també ens ajuda a tenir salut a través dels aliments i, a la vegada, a ser més ecològics. Us donarem teoria, farem cuina, omplirem el rebost i aprendrem remeis per a tenir cura del nostre cos i de la nostre salut.  Són eines útils per totes les persones en el dia a dia, que es poden utilitzar de forma flexible, adaptant-les cadascú a les seves necessitats i estil de vida.

 

PROGRAMA DEL CURS:

1a Sessió (matí, dinar i tarda)

Dissabte de 10 a 14h i de 15:30 a 18:30h

 • La importància de l'esmorzar: tastet de crema de cereals.
 • Brevíssima història de la macrobiòtica. Explicació de la macrobiòtica com a manera de viure ecològica útil per l’autosuficiència.
 • Conceptes de yin i yang i 5 transformacions relacionats amb conceptes occidental i d'altres conceptes útils que podràs aplicar al dia a dia.
 • Tipus de talls i coccions.
 • Explicar com la macro és una eina que la podem utilitzar de forma flexible adaptant-la a les nostres necessitats i voluntat.
 • Cuinarem un plat de cada transformació per grups.
 • Dissabte migdia - dinar:  Dinar en forma de tast perquè tothom pugui provar els diferents plats. Parlarem de la masticació.
 • Parlarem de la gestió i ordre en la cuina i el rebost, i la compra i l’autoproducció.
 • Els fermentats: parlarem de la importància dels ferments i d’altres elaboracions possibles. Cadascú farà un pickle que s'endurà per a fermentar a casa i tastar en la 2a sessió del curs.
 • Mentres fem una infusió parlarem dels diferents tipus d'aliments usats i els que no son usats, el perquè i la relació amb l'autosuficiència i la sostenibilitat (p. ex. fer compres conjuntes perquè les coses surtin millor de preu i siguin més justes pel productor, què passa amb els ingredients cars d'origen japonés...)
 • I altres qüestions/dubtes/aclarimenst que els alumnes vagin aportant.

2a Sessió

Diumenge de 10 a 14:30h - pràctica

 • Cuisson angelique: mètode de conservació i envasat d'aliments cuinats per a tenir-ne al rebost durant tot l'any sense ús de nevera ni congelador.
 • I mentre fem bullir l'olla farem una petita seqüència de do-in per activar meridians
 • Remeis casolans macrobiòtics molt útils i efectius pel nostre dia a dia. Teoria i pràctica.

 


 

Curs a càrrec de:

Eva Piqué Ripoll. Sóc una persona inquieta i curiosa, sempre buscant maneres de conectar amb els nostres cicles i habilitats naturals. Crec que l’autosuficiència és una manera de responsabilitzar-se i prendre poder sobre la pròpia vida, que ens ajuda convertir-nos de nou en éssers ecològics i en harmonia amb la natura. Recuperar les habilitats perdudes, els coneixements tradicionals i tot allò que ens ajuda a conectar amb els nostres cicles naturals, ens ajuda en l’autosuficiència. És un camí que faig dia a dia, poc a poc, i em fa sentir molt bé poder compartir les experiències útils amb més gent a qui puguin fer servei. 

 
El meu currículum és variat: vaig estudiar belles arts, se'm donen bé els idiomes i he treballat en producció audiovisual i fotografia uns quants anys. Els últims anys he estudiat macrobiòtica i shiatsu a Esmaca, a més d’interessar-me per diferents tipus de nutrició. He fet tallers d’EFT amb Teresa Forcades, de casa sana amb Mariano Bueno, de transició i bosc bomestible a Esbioesfera, de fer sabons i cosmètics naturals, més tallers de cuina, i un petit etcétera que espero que amb els anys es converteixi en un llarg etcètera. Seguir aprenent coses cada dia em fa sentir la vida intensament, i em sorprèn de manera positiva a cada moment.

 

 

 
Escola d'Autosuficiència & Ecorestaurant - Carrer Lluis llibre 29, de Cardedeu, Catalunya - tel: 627333829
Joomla templates by a4joomla